Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
ZONNEPANELEN ONDERHOUDEN EEN GOED ONDERHOUD ZORGT VOOR 20% MEER RENDEMENT!
ZONNEPANELEN ONDERHOUDEN

Zonnepanelen en woning verkopen

Ik verkoop mijn woning, hierdoor krijg ik meer potentiële bezoekers over de vloer: waarheid of feit? Je bent niet de enige die zich deze vraag heeft gesteld: In Eindhoven werd een onderzoek uitgevoerd door Thomas Wissink, een masterstudent Bouwkunde. De universiteit is zo onder de indruk van zijn bevindingen dat zij deze wereldkundig maakt.

 

Resultaten van het onderzoek

De algemene conclusie luidt als volgt: Wie een investering uitvoert in zonnepanelen, verdient deze natuurlijk terug via de jaarlijkse via de jarenlange productie van gratis elektriciteit, maar ook bij het verkopen verhogen de kansen op een betere prijs. Dit betekent dus dat zonnepanelen echt voor een meerwaarde zorgen van je woning!

Dit opent toch enkele perspectieven. Woningbezitters die willen investeren in zonnepanelen, maar niet weten of zij in de toekomst zullen verhuizen, hebben hier nuttige informatie aan. Verkopen van de woning zorgt ook voor extra rendement, ook al heb je de initiële investering nog niet volledig terugverdiend. De kansen op een hogere verkoopprijs en snellere verkoop stijgen volgens het onderzoek, waardoor dit dus een sterk argument vormt om in te schatten in welke mate de investering lonend is.

 

Samengevat:

Bij de verkoop van je woning dien je er rekening mee te houden dat zonnepanelen tot een hogere verkoopprijs kunnen leiden en alsook kunnen leiden tot een snellere verkoop. Dit zijn argumenten waarmee je rekening kan houden bij je beslissing om al dan niet te investeren in zonnepanelen.

Ben je een eeuwige twijfelaar en overweeg je toch zonnepanelen te plaatsen? Via onze site kan je alvast gratis een vrijblijvende offerte aanvragen en antwoord krijgen van maximaal 4 installateurs die u hierbij kunnen verder helpen. Eerder op zoek naar iemand om u te assisteren bij de plaatsing van zonneboilers? Dan kan u op deze site terecht voor meer info.

 

 

Ontdek online jouw prijsvoordeel

Benieuwd naar de prijzen voor een onderhoud van zonnepanelen of de plaatsing van een nieuwe installatie?

  • Nieuwe installatie plaatsen? Vraag hier je offerte aan.
  • Professioneel laten reinigen en onderhouden? Vraag hier je offerte