Zonnepanelen zelf reinigen?

Zonnepanelen reinigen kan u eventueel zelf doen, maar het blijft een gevaarlijke klus. In dit artikel overlopen we enkele risico’s die verbonden zijn aan een reinigingsbeurt zonder professional. Het is steeds aangeraden om beroep te doen op een professional.

Jouw zonnepanelen professioneel laten reinigen door een erkende vakman? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via de offertepagina

 

De gevaren van zelf zonnepanelen reinigen

Sommige mensen kiezen ervoor om hun zonnepanelen zelf schoon te maken. Echter, dit kan een gevaarlijk klusje zijn. De zonnepanelen zitten over het algemeen natuurlijk op het dak, waardoor het vrij lastig is om er goed bij te kunnen.

Daarnaast bestaat er natuurlijk het risico dat u door een verkeerde poetstechniek, een te harde borstel of een verkeerd schoonmaakmiddel krassen of andere beschadigingen op uw zonnepanelen veroorzaakt.

En tot slot blijkt het schoonmaken van de zonnepanelen vaak in de vergetelheid te raken. Dat is natuurlijk ook best logisch; zelfs het zemen van de ramen kan soms door de alledaagse drukte te lang op zich laten wachten, terwijl u het vuil elke dag op de ruiten kunt zien zitten als u naar buiten kijkt. En de zonnepanelen zitten natuurlijk op het dak. Daar kijk u niet elke dag tegenaan. Voordat u het weet, zit er een dikke laag stof op uw zonnepanelen, of erger nog: vogelpoep – met alle gevolgen van dien.

Een onderhoudsbeurt zorgt er voor dat uw zonnepanelen hun rendement behouden.

zonnepanelen onderhouden