Voordelen van zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen wilt installeren, dan wil je natuurlijk graag eerst weten welke voordelen die allemaal met zich meebrengen. Er is natuurlijk het aspect van groene energie, maar misschien is dit voor u niet voldoende. We sommen even op welke voordelen zonnepanelen met zich meebrengen.

 

1. Financieel voordelig

Zonnepanelen zijn financieel interessant. Het afschaffen van bepaalde premies en subsidies zijn het absolute teken dat zonnepanelen zich ook snel kunnen terugverdienen zonder deze premies. Nog niet overtuigd? Vraag dan gratis offertes aan via deze paginaZo kom je in contact met verschillende installateurs uit jouw regio die je meer informatie kunnen verschaffen. Alle offertes zijn vrijblijvend en er is geen aankoopverplichting.

Daarnaast zullen energieprijzen toch maar blijven stijgen, terwijl je met zonnepanelen gratis energie produceert. De energie is hernieuwbaar, want zolang er zon is, kan men ook zonne-energie opwekken. Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen die stilaan uitgeput beginnen te geraken.

Zonnepanelen vergen een investering in het begin, maar nadien bespaar je alles op je energierekening. Heb je elektriciteit over? Dan verkoop je deze gewoon door aan het energiebedrijf. Met zonnepanelen kan je dus sneller besparen, dan dat interesten op je spaarrekening opbrengen.

Ook de kostprijs voor het installeren van zonnepanelen is al sterk gezakt. De concurrentie in de sector heeft er voor gezorgd dat prijzen flink zijn gedaald.

zonnepanelen voordelen

2. Geen overlast

Zonnepanelen maken geen geluid en alle onderdelen zijn in principe hoog van kwaliteit en getest op veiligheid. Ze geven dus geen overlast.

 

3. Duurzaam

Zonnepanelen zijn duurzaam en dat is reeds bewezen. Zonnepanelen gaan 25 tot 30 jaar mee, terwijl de terugverdientijd zonder premies en subsidies geschat wordt op 10 jaar. En dan wordt er nog geen rekening gehouden met de jaarlijkse stijging van de energieprijzen.

Bovendien zorgt de extra laag van de zonnepanelen op het dak dat er een extra isolatielaag aanwezig is. En ook niet te vergeten: de zonnepanelen bieden extra bescherming aan het dak. Je kan dus onderhoudskosten aan daken reduceren door zonnepanelen te plaatsen.

 

4. Eenvoudig onderhoud

Zonnepanelen vergen in principe niet zoveel onderhoud, maar het is toch een goed idee om de zonnepanelen regelmatig eens te laten reinigen en jaarlijks een onderhoud te laten uitvoeren. Het reinigen van de panelen kan je eventueel ook zelf doen met water en een grote borstel. Zie je dit niet zitten, dan kan je hier bij ons gratis offertes aanvragen en prijzen vergelijken voor het reinigen van uw installatie.

 

5. Meerwaarde aan uw woning

Onderzoek heeft reeds aangetoond dat de aanwezigheid van zonnepanelen een meerwaarde biedt aan uw woning. Zelfs als je op middellange termijn van plan bent om een andere woning te kopen, dan kunnen zonnepanelen bij de verkoop van uw huidige pand zorgen voor een meerwaarde. Door de aanwezigheid van zonnepanelen (of goede spouwmuurisolatie of een zonneboiler) voldoet je woning aan hogere eisen op de huizenmarkt.

 

6. Groene energie

Met zonnepanelen produceer je groene energie. Er is geen uitstoot van schadelijke stoffen en je draagt dus bij aan een beter leefmilieu. Zonne energie is ecologisch verantwoord en een onuitputtelijke bron van energie.

voordelen zonnepanelen