Zonnepanelen kopen: tips

Het valt aan te bevelen om te kiezen voor een merk met een keurmerk. Zodoende heeft u de zekerheid dat het merk voldoet aan een aantal kwaliteitseisen die voor uw zonnepanelen ontzettend van belang kunnen zijn om inderdaad zo’n 25 jaar lang lucratief te blijven.

Zonnepanelen kunnen zeker zo’n 25 jaar meegaan, en daarom wordt er op de meeste merken ook 25 jaar garantie gegeven. Echter, op het geproduceerde vermogen leveren de meeste merken bieden tussen de 10 en de 15 jaar garantie. Lees daarom altijd goed de garantievoorwaarden. In 25 jaar tijd kan er veel gebeuren! Kies daarom altijd voor een merk dat is aangesloten bij een garantiefonds, zodat uw garantie niet verloren gaat, mocht het bedrijf op een gegeven moment failliet raken. Laat een goede berekening maken hoe groot de installatie moet worden, zodat u in elk geval niet meer stroom opwekt dan dat u zelf verbruikt. Dat zou zonde zijn van het aankoopbedrag dat zodoende onnodig hoog is geworden.

De hoeveelheid stroom die u kunt opwekken, hangt voor een groot deel af van uw dak. Het ideale dak voor zonnepanelen ligt op het zuiden en heeft een helling van 36 graden.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als u zonnepanelen wilt kopen dan moet u afwegen zonnepanelen pakket het meest interessant is, maar voor u dat doet moet u nagaan of uw dak geschikt is:

  • Is er genoeg ruimte op uw dak?
  • Is er niet teveel schaduw?
  • Is de orientatie min of meer richting het zuiden?
  • U heeft een plat dak? Bepaal dan de hellingshoek.

 

Koop niet te veel zonnepanelen

Het heeft niet veel nut om teveel zonnepanelen te installeren om je jaarlijks stroomverbruik te overschrijden. Dit kan voor problemen zorgen met je energieleverancier. Leef ook zo zuining mogelijk door bijvoorbeeld oude gloeilampen te vervangen door spaarlampen of door je oude apparaten te vervangen door nieuwe A+++ modellen. Dit zal al snel enkele zonnepanelen schelen.

 

Vraag offertes, maar bekijk ze kritisch

Offertes vragen is een goed idee, maar iedere aanbieder heeft andere voorwaarden. Kijk dus niet enkel naar de prijs, maar ook naar de garanties van de installateur. Vraag desnoods ook voor referenties zodat hij zijn ervaring kan tonen. Als hij met specifieke merken zonnepanelen werkt, check dan ook altijd eens online naar de reacties over dit merk. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor zonnepanelen kan via de offertepagina.

 

Kostprijs zonnepanelen kopen

U heeft interesse in zonnepanelen en vraagt zich af hoeveel dit kost? Vraag gerust een gratis en vrijblijvende offertes op onze site via het offerteformulier.