Voordelen zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen (laten) reinigen is zeker noodzakelijk. Van zodra uw zonnepanelen zijn gemonteerd, trekken ze onmiddellijk vuil aan. Wachten op een regenbui is geen oplossing, want de regen kan ook vuiligheid bevatten.

 

Het gevaar van hotspots

Door hardnekkig vuil kunnen uw zonnepanelen permanent beschadigd raken. Als er bepaalde stukken van het paneel door het vuil geen licht meer binnenkrijgen, gaan die onderdelen zich gedragen als een weerstand voor de stroom de andere delen wel nog steeds opwekken.
Hierdoor kunnen de geblokkeerde stukken uiteindelijk oververhit raken, waardoor uw zonnepanelen blijvende schade op kunnen lopen.

Omdat dit soort hardnekkige viezigheid niet weggespoeld kan worden door het regenwater, kunnen we stellen dat uw zonnepanelen simpelweg niet zonder een regelmatige onderhoudsbeurt kunnen. Als u te lang wacht met een goede onderhoudsbeurt, loopt u het risico dat uw zonnepanelen ernstig beschadigd raken en zelfs vervangen moeten worden.

Jouw zonnepanelen professioneel laten reinigen door een erkende vakman? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via de offertepagina

zonnepanelen reinigen

 

Kies voor een professionele onderhoudsbeurt

Het plaatsen van zonnepanelen is een aanzienlijke investering. En juist daarom is het noodzakelijk dat ze in een goede conditie blijven, zodat ze zoveel mogelijk op blijven leveren. Als u ervoor kiest om met enige regelmaat door een expert een onderhoudsbeurt te geven aan uw zonnepanelen, dan weet u zeker dat er geen krassen e.d. ontstaan, en u loopt zelf ook niet het risico dat u van een ladder valt.

Met een regelmatige onderhoudsbeurt door een expert beperkt u het risico dat er hotspots ontstaan, waardoor de kans erg klein wordt dat de zonnepanelen kapot gaan door oververhitting.

Daarnaast zorgt u er met een regelmatige onderhoudsbeurt voor dat het rendement niet onnodig vermindert doordat er een laagje stof op komt te liggen. Een absoluut belangrijk feit is ook dat u er voor kunt kiezen om de werking van de panelen bij een onderhoudsbeurt te laten controleren. Door deze bijkomende controle weet u altijd zeker dat het rendement van uw zonnepanelen in orde is.